top of page
  • Writer's pictureAngelica

Yoga

Nu har jag babblat på om juicer, kost och alternativmediciner m.m men inte skrivit så mycket om träning som ju också är så viktigt för vårt välmående!


Jag märker enormt stor skillnad på mina leder om jag tränar eller inte!

Blandar kondition, styrketräning med egen kroppsvikt, promenader och min storfavorit yoga!

Jag har yogat i ca 18 år och provat flera olika varianter, hotyoga, kundalini, hata, jivamukti, yin yoga m.fl.

Sen jag blev sjuk så har det mest blivit yinyoga och det har hjälp mina leder otroligt mycket men nu börjar jag kunna köra lite annan yoga med!


Yin yoga är en väldigt stilla och lugn yoga där man stannar i en position i ca 3-5 minuter detta för att komma förbi musklerna och komma åt kroppens fascia och bindväv, det släpper loss mycket spänningar i och runt höft och rygg där vi har mycket bindväv och där kan sitta mycket emotionella spänningar.

Men man jobbar även med resten av kroppen!


Det sägs att de första 100 gångerna med yoga är du nybörjare och även att du inom yoga aldrig kan bli full lärd!

Det tycker jag är lite häftigt!

Det är viktigt att lyssna på sin kropp inom yogan och inte pusha sin kropp för hårt, andas in i övningarna och utgå ifrån dig själv inte fokusera på vad grannen gör eller hur långt den kommer!


Yoga ger dig bland annat styrka, balans, minskad stress, flexibilitet och fokus!


Jag har lyxen att ha några riktigt duktig yoga lärare i min vänskapskrets!

Isabels som är en av mina bästa vänner var den första i Göteborg som öppnade hotyoga studio, nu driver hon en yoga studio på Guldheden där bjuds det på olika former av yoga och hennes pass är väldigt speciella och härliga!

Bor du i Göteborgs trakten tycker jag du bör testa ett av hennes pass, annars ta dig dit eller boka in dig påvert av hennes retreats.

Hon har olika events och retreats lite här och där, hon kör supyoga på sommaren och på vintrarna hittar du henne säkert upp och ned på en bergstopp på nån skidort!

Boka in dig på ett pass eller event på Yogagbg.se


Jag har vart med Isabel och hjälpt henne med maten på ett av hennes retreats då det bjöds på rawfood mat en hel helg!

Lite småfusk för mig för mycket av maten var förberedd av ett fantastiskt litet ställe i Kungsbacka som inte finns längre. Berit och Elvy hette det tror jag!


Jag hoppas på att få Isabel hit till Norge i vår eller sommar över en helg och köra ett Yoga och rawfood retreat. Vad tycker ni om det? Är det någon som är intresserad?


Nu när jag inte lika lätt kan gå på Isabels pass så tar jag och går in på Yogobe.se där finns några till av mina favorit yoga lärare som håller pass via nätet!

Inte helt samma sak som personligt möte men så glad att ha dem i mitt träningsrum och kunna fortsätta yoga för dessa härliga 🙏🏼💕


Önskar er en fin dag🙏🏼❤️🙏🏼 Namaste🙏🏼❤️🙏🏼

P.S Tjohoooo, har nu kommit halvvägs i vår juicefasta 14 dagar och 14 dagar kvar! 😍😵💪🏼

Känner mig inte riktigt lika motiverad de sista dagarna och har en lite smått jobbig äcklig smak i munnen som inte vill förvinna men men jag ska klara detta!!! 👊🏼🙌🏼


(På bilden nedan min fina vän Isabel Holmquist)
46 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page