My way of living

©2018 by My way of living. Proudly created with Wix.com

My way of living

Hej och välkommen till min sida, hoppas ni kommer gilla den och att jag förhoppningsvis kan inspirera och sprida glädje och hälsa till så många som möjligt!

Önskar även att detta skrivande ska motivera mig ännu mer att leva efter vad som jag tycker är rätt för det är inte alltid så lätt!

Jag kommer skriva om hälsa, alternativ medicin, kost, träning, resor och om livet i allmänhet!

Angelica är mitt namn och jag är mamma, sambo, bonusmamma, dotter, syster och vän! Är egenföretagare men även anställd.

2014 fick jag diagnosen Rematroid Artrit och SLE.

2016 valde jag att sluta med skolmedicinen och gå den alternativa vägen. Jag har gjort en hel del på min läkande resa som jag kommer berätta mer om i mina inlägg. Bland annat en resa till Peru till Schamanerna i Amazonas djungel och intog deras plantmediciner.


Nu är kosten och tankarna min medicin!

Viktigt att poängtera är att detta är mitt sätt till bättre hälsa och har hjälpt mig! Alla är vi olika och tycker olika vad som är bra för oss och inte.

Alla gör som dem vill och om man väljer följa mina råd och tips är det på eget ansvar och inget jag kan garantera hjälpa även er.

Ibland måste man dock våga för att vinna!

Och om man väljer att kommentera gör det med en vänlig ton! 

Ska bli väldigt kul detta...

 
 
 

Contact

 
  • Angelica

Yoga

Nu har jag babblat på om juicer, kost och alternativmediciner m.m men inte skrivit så mycket om träning som ju också är så viktigt för vårt välmående!


Jag märker enormt stor skillnad på mina leder om jag tränar eller inte!

Blandar kondition, styrketräning med egen kroppsvikt, promenader och min storfavorit yoga!

Jag har yogat i ca 18 år och provat flera olika varianter, hotyoga, kundalini, hata, jivamukti, yin yoga m.fl.

Sen jag blev sjuk så har det mest blivit yinyoga och det har hjälp mina leder otroligt mycket men nu börjar jag kunna köra lite annan yoga med!


Yin yoga är en väldigt stilla och lugn yoga där man stannar i en position i ca 3-5 minuter detta för att komma förbi musklerna och komma åt kroppens fascia och bindväv, det släpper loss mycket spänningar i och runt höft och rygg där vi har mycket bindväv och där kan sitta mycket emotionella spänningar.

Men man jobbar även med resten av kroppen!


Det sägs att de första 100 gångerna med yoga är du nybörjare och även att du inom yoga aldrig kan bli full lärd!

Det tycker jag är lite häftigt!

Det är viktigt att lyssna på sin kropp inom yogan och inte pusha sin kropp för hårt, andas in i övningarna och utgå ifrån dig själv inte fokusera på vad grannen gör eller hur långt den kommer!


Yoga ger dig bland annat styrka, balans, minskad stress, flexibilitet och fokus!


Jag har lyxen att ha några riktigt duktig yoga lärare i min vänskapskrets!

Isabels som är en av mina bästa vänner var den första i Göteborg som öppnade hotyoga studio, nu driver hon en yoga studio på Guldheden där bjuds det på olika former av yoga och hennes pass är väldigt speciella och härliga!

Bor du i Göteborgs trakten tycker jag du bör testa ett av hennes pass, annars ta dig dit eller boka in dig påvert av hennes retreats.

Hon har olika events och retreats lite här och där, hon kör supyoga på sommaren och på vintrarna hittar du henne säkert upp och ned på en bergstopp på nån skidort!

Boka in dig på ett pass eller event på Yogagbg.se


Jag har vart med Isabel och hjälpt henne med maten på ett av hennes retreats då det bjöds på rawfood mat en hel helg!

Lite småfusk för mig för mycket av maten var förberedd av ett fantastiskt litet ställe i Kungsbacka som inte finns längre. Berit och Elvy hette det tror jag!


Jag hoppas på att få Isabel hit till Norge i vår eller sommar över en helg och köra ett Yoga och rawfood retreat. Vad tycker ni om det? Är det någon som är intresserad?


Nu när jag inte lika lätt kan gå på Isabels pass så tar jag och går in på Yogobe.se där finns några till av mina favorit yoga lärare som håller pass via nätet!

Inte helt samma sak som personligt möte men så glad att ha dem i mitt träningsrum och kunna fortsätta yoga för dessa härliga 🙏🏼💕


Önskar er en fin dag🙏🏼❤️🙏🏼 Namaste🙏🏼❤️🙏🏼

P.S Tjohoooo, har nu kommit halvvägs i vår juicefasta 14 dagar och 14 dagar kvar! 😍😵💪🏼

Känner mig inte riktigt lika motiverad de sista dagarna och har en lite smått jobbig äcklig smak i munnen som inte vill förvinna men men jag ska klara detta!!! 👊🏼🙌🏼


(På bilden nedan min fina vän Isabel Holmquist)#yoga #yogagbg #yinyoga #healing #rawfood #jasonvale #superjuiiceme #reumatism #sle #lupus #alternativmedicin #yogobe


36 views