top of page
  • Writer's pictureAngelica

Del 5. Personlig Dieta och hur dagarna kunde se ut!

Några av oss som var där hade lite mer att jobba med så vi fick en personlig dieta som kallades Ajo Sacha dieta.

Detta innebar att man under 7 dagar skulle dricka en plantmedicin 3 gånger om dagen, denna medicin gav en inga visioner m.m.

Skulle göra oss gott men smakade helt jävligt!

Vi fick inte använda några som helst kemikalier. Ingen deo, hudkräm, solskyddsfaktor, tvål eller tandkräm m.m.

Vi kunde ev få en typ av lime, toronja att tvätta oss med.

I vissa fall gick det med ekologisk men inte alltid de var godkända heller.

Vi fick inte umgås och prata för mycket eller ha kroppskontakt med någon och inte heller fick vi vara i närheten av något elektroniskt fast det fick vi ju inte ändå men inte ens använda en kamera så därav har jag inte mycket bilder från denna vackra plats.


Vi fick inte heller läsa mer än ca 2 timmar på en dag.

Maten vi fick var också väldigt speciell och extremt smaklös, inga kryddor och endast 2ggr/dag fick vi äta.

Allt detta för att tillåta the spirit i plantan att kunna göra sitt jobb.


För mig var detta extremt svårt då jag är väldigt social och fysisk.

Märkte här hur mycket jag tar i människor när jag pratar, hur mycket jag faktiskt annars pratar och att inte få kramas var svårt.

Denna veckan var väldigt lång och jag kände mig extremt ensam. 😰


Dagarna såg annars ut ungefär så här:

Kl 8 var det frukost och om det var dagen efter en cermoni hade vi morgonmöte efter frukost, där gick vi igenom våra upplevelser och hjälptes åt om man inte förstod budskapen, ibland fanns där inga budskap att förstå.

Efter detta brukade jag yoga eller gå runt i trädgården, ligga i en hammock, läsa, skriva i min dagbok om cermonierna m.m

Sen var det lunch och var det cermoni på kvällen var detta sista målet på dagen då man inte får äta efter en viss tid och sen några timmar innan bör du inte heller dricka något.


Vissa dagar kom en såkallad bonedokotor dit och man betalade honom 50 soles=125kr

Man kan också kalla honom för trollkonstnär för han har fått ryggar med skolios att bli raka och knäckta skeva näsor att bli sin rätta form igen. Önskar han kunde lära mig hur men hans arbete har gått i generationer så som de flesta schamanerna också gjort!

Med mig hjälpte han med mycket under mina 3veckor, jag gick varje gång han kom!

Min migrän, han öppnade upp bröstkorgen så jag lättare kunde andas och han var på mina leder och rygg! Kändes fantastiskt!


Det var också fantastisk personal som var så vänliga och hjälpsamma och varje dag så städades rummen och hade du tvätt så tog de med sig det från ditt rum och tvättade och beroende på vädret så kunde du hämta upp dina kläder i sällskapsrummet någon/några dagar senare!

Det hade till och med lagat ett par av mina byxor som det var hål i en gång!


Bortsett från veckan vi knapt fick prata med någon så umgicks vi med alla dessa fantastiska människor som gjorde samma speciella resa men ändå helt olik från din, då vi alla har olika bagage och olika saker att jobba med.

Det var verkligen olika typer av människor som sökt sig hit! Det var både kostymnissen till värsta bohemen och allt där emellan! Vi känndes som en stor familj och alla var helt underbara!


Kl 19 var det cermoni och var det inte cermonidag så var man helt slut kl 22 om inte tidigare.

Gick till sitt rum och somnade till djungelns alla magiska ljud!

Det gick en vakt runt omkring i området hela natten för att hålla de läskigaste djuren borta och då menar jag främst människan.

Hade funnits några som försökt göra ”inbrott” och stjäla men inget vi fick uppleva som tur var inte heller några pumor som kom på besök mer än i mina cermonier 🤪


Nästa gång tänkte jag förklara lite mer om den andra plantmedicinen som vi tog som heter San Pedro, hur den fungerar och vad det är!

För att senare berätta mer om resten av mina cermonier!

Önskar er alla en härlig lördag🍁🍃🍁


160 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page