My way of living

©2018 by My way of living. Proudly created with Wix.com

My way of living

Hej och välkommen till min sida, hoppas ni kommer gilla den och att jag förhoppningsvis kan inspirera och sprida glädje och hälsa till så många som möjligt!

Önskar även att detta skrivande ska motivera mig ännu mer att leva efter vad som jag tycker är rätt för det är inte alltid så lätt!

Jag kommer skriva om hälsa, alternativ medicin, kost, träning, resor och om livet i allmänhet!

Angelica är mitt namn och jag är mamma, sambo, bonusmamma, dotter, syster och vän! Är egenföretagare men även anställd.

2014 fick jag diagnosen Rematroid Artrit och SLE.

2016 valde jag att sluta med skolmedicinen och gå den alternativa vägen. Jag har gjort en hel del på min läkande resa som jag kommer berätta mer om i mina inlägg. Bland annat en resa till Peru till Schamanerna i Amazonas djungel och intog deras plantmediciner.


Nu är kosten och tankarna min medicin!

Viktigt att poängtera är att detta är mitt sätt till bättre hälsa och har hjälpt mig! Alla är vi olika och tycker olika vad som är bra för oss och inte.

Alla gör som dem vill och om man väljer följa mina råd och tips är det på eget ansvar och inget jag kan garantera hjälpa även er.

Ibland måste man dock våga för att vinna!

Och om man väljer att kommentera gör det med en vänlig ton! 

Ska bli väldigt kul detta...

 
 
 

Contact

 
  • Angelica

Detox

Updated: Nov 9, 2018

I måndags började jag och min kärlek en rawfood detoxkur.

Varför jag tycker det är bra att göra en detox då och då, vad rawfood är och hur jag kom i kontakt med det ska jag berätta nu.


Jag kom i kontakt med rawfood 2008 genom två fantastiska härliga tjejer som heter Erica Palmcranz Aziz och Petra Wigermo. När vi sågs höll Erica på med sin första bok nu har hon skrivit flera stycken som jag tycker ni ska ta en närmare titt på om ni är nyfikna på rawfood.

Ni kan även gå in på hennes hemsida www.rawfoodbyerica.se

Petra var lite som min hälsocoach och jag har mycket att tacka henne för, hon började öppna mina ögon för hälsosam ekologisk mat och jivamuktiyoga. Jag tog hjälp av henne för att jag redan då började få ont i min kropp men lyckades då få stopp på det.

Idag driver hon bland annat ett charmigt café som serverar rawfood som heter Ziva på Mallorca som jag gärna vill besöka någon gång i framtiden! www.zivatogo.com


Jag köpte ett rawfood detox program av Erica och den har jag gjort nästan varje år, två ggr om året sedan dess.

Jag är så glad att jag gjort detta då och då för annars hade jag nog blivit ännu sjukare än jag blev.

Många ser på detox och att man gör det för att gå ner i vikt, det gjorde jag med för några år sedan men nu ser jag detox och gör det främst som en avgiftning för kroppen.

För att hjälpa och avlasta kroppens organ!

När gifter och slaggprodukter försvinner ur kroppen försvinner ju även några kilon om det behövs, då man hjälper att sätta igång matsmältningen m.m.


Det man kan känna efter en bra detox och som även människor i ens omgivning märker är att man får mer energi, känner sig piggare, får fräschare hy med mer lyster, får bort sug för onyttigheter, man känner sig friskare m.m


Denna gången gör vi detoxen för att min pojkvän frågade mig om vi inte kunde göra en detox, då han kände sig så bra efter förra gången och ville känna så igen. Kul tycker jag!!

Dock äter han mycket bättre nu än när vi först började träffas men fortfarande slinker en hel del ”skräp” ner.

Han är ju som sagt Norrman och jag måste återigen säga att här i Norge äts mestadels bröd och de dricks väldigt mycket brus. (läsk)

Här i Norge finns inte heller mycket ekologiska alternativ och det kostar mycket, känns som just i det ekologiska är de 10 år efter, men hoppas det vänder snart!


Vad är då rawfood?

Rawfood även kallad levande föda är oftast rå, obehandlad, naturlig, ekologisk mat.

Den får inte vara upphettad mer än 42 grader Det man äter är vegetarisk eller vegansk mat som frukter, grönsaker, frön, nötter, alger och kallpressade oljor. Man använder sig även av groddar, superfoods, bär, svampar och örter.

När man inte upphettar maten så behåller den sin näring och sina enzymer och är därmed bättre för oss och tas upp bättre av kroppen!


Nästa inlägg kommer handla om hur våra detoxdagar ser ut och hur vi känner oss!


Ha en fin dag🥦🍋🍊🥒🍎🍉

#detox #rawfood #rawfoodbyerica #ericapalmcrazaziz #zivatogo #frukt #grönsaker #kost #hälsa #reumatism #healing


53 views