top of page
  • Writer's pictureAngelica

Detox

Updated: Nov 9, 2018

I måndags började jag och min kärlek en rawfood detoxkur.

Varför jag tycker det är bra att göra en detox då och då, vad rawfood är och hur jag kom i kontakt med det ska jag berätta nu.


Jag kom i kontakt med rawfood 2008 genom två fantastiska härliga tjejer som heter Erica Palmcranz Aziz och Petra Wigermo. När vi sågs höll Erica på med sin första bok nu har hon skrivit flera stycken som jag tycker ni ska ta en närmare titt på om ni är nyfikna på rawfood.

Ni kan även gå in på hennes hemsida www.rawfoodbyerica.se

Petra var lite som min hälsocoach och jag har mycket att tacka henne för, hon började öppna mina ögon för hälsosam ekologisk mat och jivamuktiyoga. Jag tog hjälp av henne för att jag redan då började få ont i min kropp men lyckades då få stopp på det.

Idag driver hon bland annat ett charmigt café som serverar rawfood som heter Ziva på Mallorca som jag gärna vill besöka någon gång i framtiden! www.zivatogo.com


Jag köpte ett rawfood detox program av Erica och den har jag gjort nästan varje år, två ggr om året sedan dess.

Jag är så glad att jag gjort detta då och då för annars hade jag nog blivit ännu sjukare än jag blev.

Många ser på detox och att man gör det för att gå ner i vikt, det gjorde jag med för några år sedan men nu ser jag detox och gör det främst som en avgiftning för kroppen.

För att hjälpa och avlasta kroppens organ!

När gifter och slaggprodukter försvinner ur kroppen försvinner ju även några kilon om det behövs, då man hjälper att sätta igång matsmältningen m.m.


Det man kan känna efter en bra detox och som även människor i ens omgivning märker är att man får mer energi, känner sig piggare, får fräschare hy med mer lyster, får bort sug för onyttigheter, man känner sig friskare m.m


Denna gången gör vi detoxen för att min pojkvän frågade mig om vi inte kunde göra en detox, då han kände sig så bra efter förra gången och ville känna så igen. Kul tycker jag!!

Dock äter han mycket bättre nu än när vi först började träffas men fortfarande slinker en hel del ”skräp” ner.

Han är ju som sagt Norrman och jag måste återigen säga att här i Norge äts mestadels bröd och de dricks väldigt mycket brus. (läsk)

Här i Norge finns inte heller mycket ekologiska alternativ och det kostar mycket, känns som just i det ekologiska är de 10 år efter, men hoppas det vänder snart!


Vad är då rawfood?

Rawfood även kallad levande föda är oftast rå, obehandlad, naturlig, ekologisk mat.

Den får inte vara upphettad mer än 42 grader Det man äter är vegetarisk eller vegansk mat som frukter, grönsaker, frön, nötter, alger och kallpressade oljor. Man använder sig även av groddar, superfoods, bär, svampar och örter.

När man inte upphettar maten så behåller den sin näring och sina enzymer och är därmed bättre för oss och tas upp bättre av kroppen!


Nästa inlägg kommer handla om hur våra detoxdagar ser ut och hur vi känner oss!


Ha en fin dag🥦🍋🍊🥒🍎🍉


53 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page