top of page
  • Writer's pictureAngelica

Juicemaskinen nerpackad för äventyr

Nu sitter vi på båten igen på väg till Göteborg för lite olika byggmöten!

Vi håller ju på att bygga hus åt mina föräldrar för er som inte vet det. 😍🙏🏼

Sprängningen är nu klar och vi ska snart gjuta plattan och påbörja bygget gör vi direkt efter vår härliga Thailandresa!

Det är såååå spännande att se hur saker och ting växer fram men också lite skrämmande och nervöst för det är många trådar att hålla i!

Jag har till och med halvt ritat hur det ska se ut inuti och vart på teknisktmöte med stadsbyggnadskontoret där de kallar mig för byggherre, riktigt stolt över mig själv!


Nu till vår juicefasta, då vi ska vara borta två dagar fick den klumpiga juicern hänga med på utflykt så jag kan göra våra måltider!

Det blir även en liten extra prövning då vi har två födelsedagar en idag och en imorgon. Då de andra äter tårta och bullar dricker vi juice 🤪

För mig blir det nog inte riktigt lika jobbigt som försvarspel då jag är van att inte kunna äta det som serveras på kalas då det allt som oftast innehåller gluten, mejeri och socker men jag brukar ju ta med mig mitt eget.


I övrigt går det fortfarande väldigt bra för oss! Känner oss pigga, glada och inte alls hungriga.

Dagens juicer innehåller bland annat palsternacka och fänkål och inget av dem är en storfavorit så vi får se hur det kommer smaka.

Det är lite lustigt för många smaker försvinner liksom i dessa blandningar och smakar riktigt gott!


Lite om palsternacka

Den innehåller viktiga lösliga fibrer och den bjuder även på mineralämnen så som exempel kalium, fosfor, kalcium, magnesium och vitamin C, E, B1, B2, B6 och folacin.

Fibrerna i palsternackan har visat sig bidra till att hålla blodsockernivån reglerad och minska kolesterol.

Folscinet är viktigt för blodbildning och normal celldelning.


Lite om fänkål

Fänkål är en ört som innehåller vitaminerna A, B och C, fiber, natrium, järn, kalium, kalcium, zink, koppar, vatten och kolhydrater.

Det sägs att fänkål minskar gasbildning och är bra för matsmältning. Kan därför vara bra att ge fänkålste till barn med kolik.

Den ska också vara avslappnande för både muskler och nerver och har därför visats vara bra för dem med neurologiska sjukdommar och reumatiska sjukdomar.

Konsumtionen av denna ört hjälper också vid halsbränna, astma, bronkit, spasmer, magont, huvudvärk, inflammation, matsmältningsbesvär, hjärtklappning, svullnad, influensa, förkylningar, katarr och en rinnande näsa.


Alla dessa frukter, grönsaker och örter är som ni förstår ruskigt bra för oss.

Ni kan kanske ibland tycka att det är tjatigt och att varje grönsak eller frukt verkar ha galet många egenskaper och att man kanske inte riktigt helt tror på det och att man isåfall borde äta mer av det! Och det är precis vad jag vill att ni ska göra, ÄT MER FRUKT OCH GRÖNT!!!

Inte så att man hör så mycket fördelar om mjöl, bacon, bröd eller mjölk! Lite bra sägs det men inte hälften så mycket!

Tänk på det och sen ös i med mer av det helt naturliga och se ett friskare eller fortsatt friskt liv framför dig!


Ha en fin dag, nu ska jag dricka en juice 🥬🥒🍏


47 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page