top of page
  • Writer's pictureAngelica

Kollagen

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så är kollagen det största och mest förekommande proteinet i kroppen.

Det finns i många av våra vävnader så som hår, hud, naglar, senor och leder och även i våra organ så som lungor, lever och hjärtat!

Det är som ett lim som håller ihop kroppen och hjälper oss vara elastiska 🤪


Dessvärre minskar vår egna produktion av kollagen med åren och blir mindre och mindre och vi blir allt rynkigare och rynkigare, får ont och känner oss stelare.

Därför är det viktigt att få i sig tillskott av kollagen.

Förr i tiden så åt vi människor mer av inälvsmat, hela djuret och kokade benbuljong och drack som soppa.

Därav fick vi i oss bra med kollagen men det är få som äter det idag och vi får i oss alldeles för lite om ens något kollagen.


Själv har jag till och från i flera år gjort benbuljong och druckit en kopp till kvällen, recept och tips på den får du om du klickar på denna länken från mitt tidigare inlägg om just kollagen. + lite mer info om kollagen.

https://www.mywayofliving.net/home/lust-att-känna-dig-yngre-och-friskare


Tyvärr räcker tiden inte alltid till att göra benbuljong så nu har jag börjat prova ett tillskott på kollagen som heter Clean Collagen som jag köpt från https://www.nyttoteket.se

Började för ca en vecka sen så än så länge vet jag inte om den är bra men den känns bra, det tar ju oftast 3 månader innan man märker resultat på det mesta.

Ska bli spännande och se om jag gillar detta tillskott lika mycket som min benbuljong.

Utav denna tar jag 1-2 msk i min stora stora kopp med te på morgonen eller eftermiddagen, smakar inget och kommer från kor som betar på naturliga betesmarker året om. 😀🙌🏼

Viktigt att tänka på om man vill se och känna resultat är att ha kontinuitet med intag av kosttillskott så det gäller även med kollagen!


Önskar er en fin skön fredag och hoppas ni firade Sverige rejält igår!! Vi ska vara stolta och glada över vårt fina vackra land och bli mycket bättre på att visa det och se till att ta efter Norrmännen och fira Sverige ordentligt! 🇸🇪🇸🇪🇸🇪


Här nedan är bild på mitt nya inköp av kollagen och även en burk från frysen med min benbuljong proppad med kollagen 🙌🏼

Älskar texten bak på påsen...100 % quality 0% bullshit

121 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page