top of page
  • Writer's pictureAngelica

Leverrensning...vårt mysiga lördagsnöje denna helg! 😂

Som pricken över i körde vi på med en go leverrensning som ett härligt litet lördagsmys!

Inget att rekommendera på en första date 😂😂och denna läsning är inget för känsliga läsare!


I början av veckan läste jag ett inlägg av dr Sanna Ehdin på hennes facebooksida om leverrening och hur man rensar ur gallstenar från lever och gallgångar på ett ganska så enkelt och skonsamt sätt från en dag till en annan.

Gå gärna in på hennes blogg hon är så duktig och av henne kan man lära mycket!

https://ehdin.com/leverrening/

Läs även hennes bok ”Den självläkande människan” som är såååå bra!!!

Vissa menar att en sån här kur bara är båg men sånt vet man ju inte förrän man testat så here we go 🤪


Men först lite om levern och varför jag kände att detta skulle vara bra för oss!

Levern är vårt främsta avgiftningsorgan och den försöker ta hand om allt vi stoppar i oss!

Får levern rätt näring så kan den bygga upp nya molekyler och klara av att avgifta våra kroppar men det är också lätt att misshandla sin lever med skräp mat, alkohol, dåliga miljöer etc.

Många tror att alkohol ger mest skada på levern men man kan faktiskt skapa fettlever som en alkolist utan att dricka en droppe alkohol om man äter mycket godis, bakverk, läsk, glass och sötsaker m.m.


En vanlig orsak till att man sover dåligt är att avgiftningsystemet fungerar dåligt och sover dåligt gör tyvärr min kära Espen.

Så då hoppas vi att en liten rensning av levern kanske kan hjälpa till en bit på vägen!

Sen har det även en del andra bra effekter som att man kan får bättre energi, förbättrad matsmältning, sänkt kolesterol, finns även de som säger att de blivit av med allergier och en del smärtor i kroppen av leverrening.


Om någon som läser detta vill testa samma sak så vill jag bara meddela att man gör det på egen risk och man ska vara försiktig om man har problem med blodsockerhalten eller försvagad på annat sätt!

Bra är om man gör en detox en, två eller fler veckor innan.

Inga mediciner eller kosttillskott får tas den dagen man börjar och bra är att göra detta en helg som man inte har nått planerat och nära till en toalett!


På reningsdagen får man bara äta råris och grönsaksjuicer fram till kl 14 efter det får man inte äta eller dricka något annat än Epsom salt upplöst i vatten och olivoljeblandning speciella klockslag!


Ingredienser du behöver inhandla


4 msk epsomsalt (magnesiumsulfat)

finns att köpa på hälsokost m.m

1-1,5 dl kallpressad olivolja

1 blodgrapefrukt och 1 citron


Så här går man tillväga


Välj helst en lördag för reningen så att du kan vila dagen efter. Ta inga mediciner eller kosttillskott på reningsdagen, ät endast kokt råris och färska grönsaksjuicer till frukost och lunch. Detta gör att gallan kan bygga upp ett tryck i levern så att fler stenar kan komma ut.


kl 14 Ät och drick inget efter kl 14 – detta är mycket viktigt. Blanda 4 msk Epsomsalt i 7,5 dl vatten (blir fyra portioner) och ställ detta i kylskåpet.


kl 18 Drick 2 dl av den kalla Epsomsaltlösningen (som har en lite skarp smak). Skölj gärna munnen efteråt (men svälj inte mer).


kl 20 Drick ytterligare 2 dl av den kalla Epsomsaltlösningen.


kl 21:45 Gör i ordning olivoljeblandningen: Häll olivoljan i en burk med tättslutande lock. Pressa grapefrukten och citronen (citron valfritt men det måste vara cirka 1,5 dl färsk juice). Blanda ner i olivoljan, sätt på locket ordentligt och skaka kraftigt tills det blandat sig helt. Om du behöver gå på toaletten innan läggdags – gör det nu.


kl 22 Drick olivolje-juicemixen inom fem minuter. Lägg dig genast på din högra sida i sängen. Ju fortare du lägger dig desto mer stenar kommer ut. Ligg still minst 20 minuter och du får ingen smärta tack vare att Epsomsaltet har öppnat gallgångarna.


Nästa morgon: Vid uppvaknandet (helst kl 6-7) ta din tredje dos epsomsaltlösning, somna gärna om men ta den sista dosen saltlösning efter två timmar. Du kan förvänta dig en viss diarré på morgonen eftersom saltlösningen är vattendrivande. Gallstenarna flyter så du kan alltid se dem i toaletten (om du vill). Vanligen är de gröna men kan vara bruna i olika nyanser.


Vid 11-12 tiden kan du börja dricka och äta igen, men ta det försiktigt med maten i början.


Lycka till!


Vårt utförande😵

Ja vi åt lite ris och en del grönsaksjuicer fram till 14 där efter inväntade vi 18 så vi äntligen fick dricka nått, men ack va illa det smakade!

Tror Espen klarade detta bäst av oss, jag var nära att få upp det igen varje gång!

Efter 2 timmar var det dags för ny runda och nu började jag behöva gå på toa och magen lät som ett avloppsverk 🙈

Epsomsalt har en laxerande verkan precis som all annan magnesium om man tar för stora mängder.

Jag sprang på toa ett antal ggr innan det var dags för oljeblandningen och sen sova tänkte vi....men så gick det tyvärr inte till!

Våra magar pratade så högt med varann hela natten och båda kände ett stort obehag i kroppen och kunde typ inte sova alls!

Väl dags för morgon avföringen, spända på om det skulle komma ut massa stenar.

Jag bajsade fortfarande bara vatten och gjorde så under hela dagen och en sten kom ut 😧Espen däremot fick ut ca 100 st 😂😂😂

Hur kunde det bli så olika?

Sitter mina superfast eller är jag redan så rensad och fin inuti 🤪

Vi har ju ätit exakt samma i en vecka, dock äter ju jag ganska bra hela tiden, vilket inte Espen gör på samma sätt men ändå!

Lite kul och spännande var det allt men det dröjer nog innan vi gör om detta om ens vi gör det någon gång!


Ha en fin dag! 🍋🥦🍋
475 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page