My way of living

©2018 by My way of living. Proudly created with Wix.com

My way of living

Hej och välkommen till min sida, hoppas ni kommer gilla den och att jag förhoppningsvis kan inspirera och sprida glädje och hälsa till så många som möjligt!

Önskar även att detta skrivande ska motivera mig ännu mer att leva efter vad som jag tycker är rätt för det är inte alltid så lätt!

Jag kommer skriva om hälsa, alternativ medicin, kost, träning, resor och om livet i allmänhet!

Angelica är mitt namn och jag är mamma, sambo, bonusmamma, dotter, syster och vän! Är egenföretagare men även anställd.

2014 fick jag diagnosen Rematroid Artrit och SLE.

2016 valde jag att sluta med skolmedicinen och gå den alternativa vägen. Jag har gjort en hel del på min läkande resa som jag kommer berätta mer om i mina inlägg. Bland annat en resa till Peru till Schamanerna i Amazonas djungel och intog deras plantmediciner.


Nu är kosten och tankarna min medicin!

Viktigt att poängtera är att detta är mitt sätt till bättre hälsa och har hjälpt mig! Alla är vi olika och tycker olika vad som är bra för oss och inte.

Alla gör som dem vill och om man väljer följa mina råd och tips är det på eget ansvar och inget jag kan garantera hjälpa även er.

Ibland måste man dock våga för att vinna!

Och om man väljer att kommentera gör det med en vänlig ton! 

Ska bli väldigt kul detta...

 
 
 

Contact

 
  • Angelica

Lussekatter efter Lucia


Om man nu kan kalla det jag fått till för lussekatter🙈 lussemuffins är nog mer rätta namnet😂😂

Det är ju inte alltid man hinner baka lussekatter i tid till Lucia och så blev det för mig detta året, men viktigast är ju att de blir gjorda, goda och inte hänga upp sig för mycket på utseendet 🙈😂

Jag älskar iallafall de med saffran i men har fortfarande inte helt hittat det perfekta receptet för glute-, mejeri- och sockerfria lussekatter.

Så har ni tips tar jag tacksamt emot tips om ni har!😬🙏🏼


Igår testade jag detta receptet och det var helt ok men Zara och Espen tyckte de med gluten och en massa andra onyttigheter är godare vilket jag är villig att hålla med dem om men tyvärr inget bra för mig och egentligen inte för någon annan heller men det får va upp till var och en 😉

Vi får se vilka som går åt snabbast på julafton, dock tror jag att jag dessvärre vet svaret😂😂

Jag vänjer dem alla sakta men säkert 🤪


Receptet kommer här:

• 6 st ägg

• 0,5 dl kokosmjölk

• 0,75 dl kokosmjöl

• 0,5 dl mandelmjöl

• 1 dl kokosolja

• 2 tsk bakpulver

• 4 msk fiberhusk

• 2 tsk nystött kardemumma (kan uteslutas)

• 1,5 dl agavesirap

• 1 gram saffran

• 1ägg till pensling

• ev russin för garnering


Gör så här:

Vispa ägg och agave poröst i en bunke,

blanda i kokosmjölken och kokosoljan.

Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sen dem i smeten och vispa ihop till en deg.

Låt den svälla i 5-10 minuter

Forma till lussekatter och lägg på en plåt med bakplåtspapper om ni kan, jag lyckades inte och ville inte slänga i mer mjöl för torra vill jag absolut inte att de ska bli så jag klickade i dem i muffinsformar och öste på med russin då jag gillar det! Pensla med uppvispat ägg och dekorera ev med russin!

Hyst in i ugnen på 175grader i ca 15 minuter


Nu ska jag fixa klart massa tråkigt pappersjobb och se till att en hel del annat blir iordning, sen ikväll ska jag möta upp med mina svägerskor och svärmor och deras mammor för att gå på en härlig julkonsert och få in lite mer julkänsla i kroppen.

Detta är en tradition och jag har nu haft nöjet att få vara med tre år och ser såklart fram emot fler! Förra året såg vi Kurt Nilsen och det var helt fantastiskt, i pr ska vi lyssna till Hanne och tre tenorer. Inte den blekaste vilka detta är men det blir säkert fint och härligt! Imorgon tidigt bär det ner mot Göteborg igen😬


Önskar er alla en fin start på veckan och glöm inte att andas djupt 💫❄️💫


#lussekatter #saffran #jul #bakning #julbak #julkonsert #healing #matsommedicin # läkandekost #ledgångsledgångsreumatism #lupus #sle #blifrisk #läka #njutaavlivet

27 views