top of page
  • Writer's pictureAngelica

Lussekatter efter Lucia


Om man nu kan kalla det jag fått till för lussekatter🙈 lussemuffins är nog mer rätta namnet😂😂

Det är ju inte alltid man hinner baka lussekatter i tid till Lucia och så blev det för mig detta året, men viktigast är ju att de blir gjorda, goda och inte hänga upp sig för mycket på utseendet 🙈😂

Jag älskar iallafall de med saffran i men har fortfarande inte helt hittat det perfekta receptet för glute-, mejeri- och sockerfria lussekatter.

Så har ni tips tar jag tacksamt emot tips om ni har!😬🙏🏼


Igår testade jag detta receptet och det var helt ok men Zara och Espen tyckte de med gluten och en massa andra onyttigheter är godare vilket jag är villig att hålla med dem om men tyvärr inget bra för mig och egentligen inte för någon annan heller men det får va upp till var och en 😉

Vi får se vilka som går åt snabbast på julafton, dock tror jag att jag dessvärre vet svaret😂😂

Jag vänjer dem alla sakta men säkert 🤪


Receptet kommer här:

• 6 st ägg

• 0,5 dl kokosmjölk

• 0,75 dl kokosmjöl

• 0,5 dl mandelmjöl

• 1 dl kokosolja

• 2 tsk bakpulver

• 4 msk fiberhusk

• 2 tsk nystött kardemumma (kan uteslutas)

• 1,5 dl agavesirap

• 1 gram saffran

• 1ägg till pensling

• ev russin för garnering


Gör så här:

Vispa ägg och agave poröst i en bunke,

blanda i kokosmjölken och kokosoljan.

Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sen dem i smeten och vispa ihop till en deg.

Låt den svälla i 5-10 minuter

Forma till lussekatter och lägg på en plåt med bakplåtspapper om ni kan, jag lyckades inte och ville inte slänga i mer mjöl för torra vill jag absolut inte att de ska bli så jag klickade i dem i muffinsformar och öste på med russin då jag gillar det! Pensla med uppvispat ägg och dekorera ev med russin!

Hyst in i ugnen på 175grader i ca 15 minuter


Nu ska jag fixa klart massa tråkigt pappersjobb och se till att en hel del annat blir iordning, sen ikväll ska jag möta upp med mina svägerskor och svärmor och deras mammor för att gå på en härlig julkonsert och få in lite mer julkänsla i kroppen.

Detta är en tradition och jag har nu haft nöjet att få vara med tre år och ser såklart fram emot fler! Förra året såg vi Kurt Nilsen och det var helt fantastiskt, i pr ska vi lyssna till Hanne och tre tenorer. Inte den blekaste vilka detta är men det blir säkert fint och härligt! Imorgon tidigt bär det ner mot Göteborg igen😬


Önskar er alla en fin start på veckan och glöm inte att andas djupt 💫❄️💫


86 views0 comments

Recent Posts

See All

Nypon

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page