top of page
  • Writer's pictureAngelica

Mysig gardsbutik


I förra veckan såg jag att vår ”granne” som är lite lagom känd i hela världen, sångerskan Ina Wroldsen la upp bilder på instagram om en gård här i Sandefjord som säljer pumpor, äpplen, äppelmust, honung och lite annat trevligt! (lite lagom känd är stor underdrift som jag hoppas ni förstår)🥰😉

Det var en gårdsbutik jag inte visste om innan och då det ju snart är Halloween så passade det ju perfekt att göra en liten utflykt dit i helgen som var.

Gårdsbutiken heter Nordre Bergan Gård och ligger bara 15 minuter ifrån vårt hem.


Tyvärr så regnade det nått vansinnigt mycket och pumporna låg under gröna presenningar men kan tänka mig hur mysigt det även ser ut på utsidan annars!

För när man gick ned för en liten trappa in i källaren på gårdshuset var det helt underbart och doften av äpplen slog emot mig och man blev sugen på att köpa det mesta som fanns!


Det vi fick köpt var två pumpor som vi ska skära ut vid senare tillfälle, en honung med en väldigt speciell karamellig kola liknande smak.

Bina har tagit nektar ifrån pumpa och ljung.

Jag som är nogot av en honungsfreak har aldrig smakat liknande.

Sen köpte vi dekorationspumpor, några matpumpor som jag ska testa att göra nått skojsigt med, förslag mottages tacksamt om ni har nått nyttigt kul recept med butternutpumpa?

Köpte även en del äpplen och en väldigt god äppelmust med 100% äpplen 🍎🍏🍎


Ska nog ta mig hit nästa vecka med för det fanns en hel del roliga kryddor och matlagnings tillbehör som eventuellt kan bli bra julklappar!

För er som bor i Sandefjord eller nära kan jag rekommendera att åka hit, nu till helgen den 26 och 27/10 har de även ett event, Halloween på Nordere Bergan Gård och adressen är Råstadveien 241, Sandefjord.


Väl hemma igen så fick jag fixat till lite mysigt på utsidan med de nya pumporna, gjorde en liten pumpa miljö inne i lycktan, planterade lite höstblommor.

Men se nedan på bilderna, helt galet men en hel del av mina sommarblommor blommar fortfarande och passar fint även som höstfärger😍🙏🏼


Jag är inne i ett sånt där fixarflow och det är så härligt! Blir ofta det på hösten!

Jag vill liksom städa, sortera, slänga, ge bort, ändra om! Liksom göra det mysigt inne för den kommande tiden då man antagligen är mer inne. 🤪

Får även mer lust att ta promenader och träna.

Är det fler än jag som kommer in i sånt flow på hösten?


Så nu ska jag fortsätta med det...började i helgen med ett projekt jag länge dragit mig för och det är boden i vårat garage...helt galet mycket och man vet inte helt vart man ska börja.

Så lika bra att sätta igång nu när man har lust, man vet ju aldrig när den lusten försvinner 🤪


Önskar er en fin dag 🎃 🍂🍏🍎🍂 🎃
33 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


Post: Blog2_Post
bottom of page