My way of living

©2018 by My way of living. Proudly created with Wix.com

My way of living

Hej och välkommen till min sida, hoppas ni kommer gilla den och att jag förhoppningsvis kan inspirera och sprida glädje och hälsa till så många som möjligt!

Önskar även att detta skrivande ska motivera mig ännu mer att leva efter vad som jag tycker är rätt för det är inte alltid så lätt!

Jag kommer skriva om hälsa, alternativ medicin, kost, träning, resor och om livet i allmänhet!

Angelica är mitt namn och jag är mamma, sambo, bonusmamma, dotter, syster och vän! Är egenföretagare men även anställd.

2014 fick jag diagnosen Rematroid Artrit och SLE.

2016 valde jag att sluta med skolmedicinen och gå den alternativa vägen. Jag har gjort en hel del på min läkande resa som jag kommer berätta mer om i mina inlägg. Bland annat en resa till Peru till Schamanerna i Amazonas djungel och intog deras plantmediciner.


Nu är kosten och tankarna min medicin!

Viktigt att poängtera är att detta är mitt sätt till bättre hälsa och har hjälpt mig! Alla är vi olika och tycker olika vad som är bra för oss och inte.

Alla gör som dem vill och om man väljer följa mina råd och tips är det på eget ansvar och inget jag kan garantera hjälpa även er.

Ibland måste man dock våga för att vinna!

Och om man väljer att kommentera gör det med en vänlig ton! 

Ska bli väldigt kul detta...

 
 
 

Contact

 
  • Angelica

Pollenallergi

Våren är här och det är ljuvligt för de flesta men dessvärre är det fler och fler som lider av pollenallergi och de gillar inte perioden mellan vår och höst lika mycket som oss andra utan denna åkomma!


Jag lider inte av detta själv men många i min närvaro gör det och jag vill därför föreslå en del tips som jag hört av flera att det hjälper, en hel del har blivit av med allergin helt och självklart är det helt naturligt! 🙌🏼

Värt ett försök skulle jag tycka, så ni kan njuta lika mycket som oss andra av denna härliga tid utan att behöva ta mediciner som dessvärre ger andra biverkningar i kroppen.


Först och främst gäller även här att ta bort mejeri, gluten och socker från kosten!

Även titta på innehållsförteckningar på alla varor och utesluta dem som innehåller citronsyra.

Citronsyra är ett av livsmedelsindustrins mest använda tillsatser.

Den kan ofta finnas i bl.a. läsk, krossade tomater, ketchup, torkad frukt, godis, kryddblandningar, yogurt, kosttillskott, städprodukter och tvättmedel m.m

Nu för tiden görs inte citronsyra längre av citroner som man gärna hade önskat utan idag är citronsyra en helt biokemisk produkt.

Den framställs genom att svampar och mögel, bland annat svartmögel Aspergillus Niger matas med en sockerlösning, ofta framställt av majs.

När svamparna och möglet “äter” sockret produceras bland annat citronsyra. 


Det kan nämnas i innehållsförteckningen som

"antioxidationsmedel/konserveringsmedel citronsyra" eller som "antioxidationsmedel/konserveringsmedel E330, E331, E332, E333 och E380.

Så undvik varor med detta!

Enligt livsmedelsverket kan man inte vara allergisk mot detta, men det har nog inte gjorts någon större utredning om detta för vem skulle betala för den och de vill nog inte ha svaren.

Enligt mig säger det sig självt...mögel liksom!!

Sen har jag fler jag känner som blivit oerhört mycket bättre då de uteslutit citronsyra och då inte bara allergier utan även exem, ledbesvär m.m

Hade undvikt varor med detta oavsett om jag var sjuk eller inte!

Allt för ett renare liv liksom! 🙏🏼😍


Nu till vad du kan tillsätta till din dagliga rutin för att bli av med eller minska din pollenallergi!


Billigast och ganska enkelt är att plocka en tallkvist med mycket härligt barr på och lägga i en stor kastrull med vatten, koka uppoch låt koka i 20 minuter, häll upp på en kanna låt kvisten ligga kvar och drick flera gånger om dagen. Håller 3-4 dagar i kylen.


Tall ligger i topp på de växter som innehåller mest c-vitamin, endast havtorn och nypon innehåller mer.

Tallen är en av de viktigaste växter vid överlevnadssituation

Den är antiinflammatorisk, antibakteriell och hämnar svamp.

Det är en näringsdryck som förebygger förkylning och urinvägsinfektion.

Ökar blodcirkulationen och är värmande.


Har man inte tillgång eller möjlighet att plocka tallbarr så köp ett c-vitamin dock inte de vanliga man köper i butik utan en som innehåller bra och mycket c-vitamin.

Här är en länk till där man kan beställa en som är bra https://academyofnature.se/products/super-c-vitaminkomplex


Man kan även köpa björksav på bodystore

https://www.bodystore.com/bjorksav-250-ml?q=Björksav

Genom att dricka björksav dagligen inför och under pollensäsongen sägs pollenallergi kunna lindras. Antagligen genom att kroppen tillförs björk i små doser och på så vis får ett stärkt försvar.


Bipollen sägs också kunna hjälpa men prova lite först för är man väldigt allergisk kan det ev bli väldigt mycket sämre.

Så tips är att lägga några ”kulor” på tungan under en tid och se hur man reagerar!

Via bipollen får man i sig pollen på ett annat sätt och kan då på samma sätt som björksaven tillföras i små doser så man på så vis får ett stärkt försvar.

Bipollen anses vara ett av naturens mest kompletta livsmedel med näringsämnen som vitaminer, mineraler, enzymer, antioxidanter, aminosyror och fettsyror i en idealisk sammansättning.

Tillsätt i din kost oavsett om du har problem eller inte är min rekommendation!

Bästa shopen att beställa bipollen är https://www.rawfoodshop.se/bi-pollen-100g.html


Det finns säkerligen fler bra naturliga tips mot pollenallergi men dessa är det jag hört fungerar bäst! Har du andra tips så kommentera gärna så fler kan ta del av!


Massa kramar och ha en fin dag🍃🌱🌷🦚#pollen #allergi #pollenallergi #björksav #bipollen #tallbarr #tall #läkanaturligt #healing #alternativmedicin #bodystore #rawfoodshop #academyofnature #vår

48 views