My way of living

©2018 by My way of living. Proudly created with Wix.com

My way of living

Hej och välkommen till min sida, hoppas ni kommer gilla den och att jag förhoppningsvis kan inspirera och sprida glädje och hälsa till så många som möjligt!

Önskar även att detta skrivande ska motivera mig ännu mer att leva efter vad som jag tycker är rätt för det är inte alltid så lätt!

Jag kommer skriva om hälsa, alternativ medicin, kost, träning, resor och om livet i allmänhet!

Angelica är mitt namn och jag är mamma, sambo, bonusmamma, dotter, syster och vän! Är egenföretagare men även anställd.

2014 fick jag diagnosen Rematroid Artrit och SLE.

2016 valde jag att sluta med skolmedicinen och gå den alternativa vägen. Jag har gjort en hel del på min läkande resa som jag kommer berätta mer om i mina inlägg. Bland annat en resa till Peru till Schamanerna i Amazonas djungel och intog deras plantmediciner.


Nu är kosten och tankarna min medicin!

Viktigt att poängtera är att detta är mitt sätt till bättre hälsa och har hjälpt mig! Alla är vi olika och tycker olika vad som är bra för oss och inte.

Alla gör som dem vill och om man väljer följa mina råd och tips är det på eget ansvar och inget jag kan garantera hjälpa även er.

Ibland måste man dock våga för att vinna!

Och om man väljer att kommentera gör det med en vänlig ton! 

Ska bli väldigt kul detta...

 
 
 

Contact

 
  • Angelica

Rönnbär-billigt tillskott

Updated: Oct 14, 2019


Rönn- Sorbus aucuparia

tillhör familjen rosväxter och är norrbottens landskapsträd. Trädet blir sällan mer än 50-60 år gammalt.

Men nu är det frukterna på detta träd jag vill göra er uppmärksam på...Rönnbären!

När rönnbären mognat är det den viktigaste födan för många av våra viterfåglar, det är bland annat även genom fåglarna som trädet sprids.

Rönnbäret är ett superbär som är en viktig vitaminbomb även för oss människor.

Det sägs att endast tre bär om dagen hjälper oss fylla på behovet av C-vitamin, men det stämmer inte riktigt. Man behöver mycket mer så viktigt att även inta annat med mycket c-vitamin såsom tex. nyponpulver i smoothien.

Är du sjuk, förkyld eller är diagnostiserad med nån allvarligare sjukdom rekommenderas ett ännu högre intag av c-vitamin och då är det viktigt att hitta ett märke som är bra och innehåller stora doser c-vitamin. Jag kan rekommendera den som Acadamy of nature säljer, länkar den här https://academyofnature.se/products/super-c-vitaminkomplex?_pos=1&_sid=646af1b13&_ss=r


Rönnbär innehåller även mycket antioxidanter, järn och karotin och sägs kunna lindra värk och vara bra för reumatism.

Det kan både förebygga och behandla urinvägsinfektion och förkylningar och stärker kroppens immunförsvar, liksom tranbär och lingon.

Förr i tiden åts även bäret som medicin mot bland annat skörbjug, njursjukdomar, njursten och gikt.


Då bäret även innehåller sockerarten sorbitol som används i laxermedel så kan man med fördel ta en näve rönnbär och knapra i sig och röra på sig så ska ni se att det blir fart på magen igen😵


Bären är kanske ingen höjdare att bara tugga på men om man väntar tills frosten har kommit eller om man plockar på sig en del och stoppar i frysen så gör det att bären får en sötare smak!

Sen plockar du fram 3 bär var till alla i familjen och tar varje dag resten av året och boosta även smoothien med nyponpulver.

Billigare c-vitamin ”tablett” är svårt att hitta!


Mer vanliga sätt man brukar använda rönnbär till är att krydda brännvin och göra gelé.

Det kan man ju också göra eller saft, sylt, marmelad men tänk då på att göra nyttigare alternativ utan raffinerat socker, använd istället honung, kokossocker eller andra bättre alternativ.

Man behöver heller inte använda några hemska konserveringsmedel då rönnbäret i sig innehåller bensoesyra! 🙌🏼

Du kan också stoppa rönnbären i bakverk, gröten eller liknande!


Just nu är en perfekt tid att plocka rönnbär, ta dem innan de blivit fula bara.

Det du bör tänka på innan du nu springer ut och letar rönn är att rönnbär inte ingår i allemansrätten så plocka på din egen tomt eller fråga markägaren om lov!

Och glöm inte att spara en hel del till våra vackra fåglar 🙏🏼❤️


Önskar er alla en härlig höstdag!🌿🍂🌿


#kosttillskott #tillskott #rönnbär #rönn #höst #urinvägsinfektion #fåglar #fågelmat #allemansrätten #bensoesyra #sorbusaucuparia #rosväxter #laxermedel #trögmage #brännvin #c-vitamin #cvitamin #vitaminbomb #naturligt #matsommedicin #antioxidanter #järn #karotin #förkyldning #sorbitol #healing #hälsokost #naturen


300 views