My way of living

©2018 by My way of living. Proudly created with Wix.com

My way of living

Hej och välkommen till min sida, hoppas ni kommer gilla den och att jag förhoppningsvis kan inspirera och sprida glädje och hälsa till så många som möjligt!

Önskar även att detta skrivande ska motivera mig ännu mer att leva efter vad som jag tycker är rätt för det är inte alltid så lätt!

Jag kommer skriva om hälsa, alternativ medicin, kost, träning, resor och om livet i allmänhet!

Angelica är mitt namn och jag är mamma, sambo, bonusmamma, dotter, syster och vän! Är egenföretagare men även anställd.

2014 fick jag diagnosen Rematroid Artrit och SLE.

2016 valde jag att sluta med skolmedicinen och gå den alternativa vägen. Jag har gjort en hel del på min läkande resa som jag kommer berätta mer om i mina inlägg. Bland annat en resa till Peru till Schamanerna i Amazonas djungel och intog deras plantmediciner.


Nu är kosten och tankarna min medicin!

Viktigt att poängtera är att detta är mitt sätt till bättre hälsa och har hjälpt mig! Alla är vi olika och tycker olika vad som är bra för oss och inte.

Alla gör som dem vill och om man väljer följa mina råd och tips är det på eget ansvar och inget jag kan garantera hjälpa även er.

Ibland måste man dock våga för att vinna!

Och om man väljer att kommentera gör det med en vänlig ton! 

Ska bli väldigt kul detta...

 
 
 

Contact

 
  • Angelica

Del 1. Vad är Ayahuasca

Updated: Oct 7, 2018

Vet att det är många som är nyfikna på att höra om min resa till Peru och till schamanerna i Amazonas djungel!


Det finns så mycket att berätta om detta och jag vet inte riktigt helt vart jag ska börja så kommer att ta allt från första början så ni förhoppningsvis förstår lättare!

Kommer dela upp det i flera avsnitt annars blir det alldeles för långa inlägg!


Med risk för att skrämma skiten ur er tänkte jag i detta inlägg att jag skulle försöka förklara för er vad Ayahuasca är!

Vilket var en av plantmedicinerna jag tog varannan dag i 3 veckor 😵


Ayahuasca är en kraftfull spiutell plant medicin från trakterna i Amazonas som har använts av shamaner i Peru, Colombia, Ecuador och Brasilien i hundratals och möjligen tusentals år.

Den är gjord av 2 eller fler växter som finns i Amazonas djungel.

Ayahuasca är en typ av ranka/lian (Banisteriopsis caapi) och den andra växten är oftast bladen på växten chakruna (Psychotria viridis), som innehåller DMT.


DMT är ett ämne som finns naturligt i våra kroppar.

Tallkottkörteln som även innom en del kulturer kallas för ”det tredje ögat” står för produktionen av kroppens egna DMT.

DMT är en flytande proteinmolekyl, denna molekyl frisätts vid behov av tallkottkörteln och den utsöndras kraftigt vid en så kallad nära döden upplevelse. Detta ämne bidrar till att vi får ett djupt intuitivt seende, vi ser framtid och vi ser dåtid. Medvetendet släpps fri från fysiska begränsningar och vi ser det vi annars inte ser.  Det har påvisats att det faktiskt händer något i hjärnan rent neurologiskt och biokemiskt, det är ingen inbillning eller någon hallucination utan det är högst verkligt. DMT är idag ett narkotikaklassat preparat som är förbjudet i Sverige, men är trots detta ett ämne som finns i överflöd i naturen och som det finns naturligt i allt levande på denna jord. DMT kallas även för “The spirit molecule”

Ämnet släpps även ut när vi sover och gör drömmarna levande inom oss. 


Tillbaka till hela brygden.

Ordet ayahuasca baserat på Quechua-språket översätts till ”själens vin" eller "andens vin"

Traditionellt har ayahuasca använts i olika sammanhang men mestadels som ett terapeutiskt verktyg för att diagnostisera och behandla sjukdom på flera nivåer, både fysiskt, emotionellt, mentalt och andligt!


En hel del problem kan lösas med hjälp av Ayahuasca och andra plantmediciner men inte helt utan sin egen vilja och engagemang för sitt eget helande.

Detta innebär en vilja att göra vad som krävs för att läka att ta en ärlig titt på sitt beteende, tro, sina eventuella negativa och oförutsedda tankemönster och vara villig att göra ändringar.


Jag skulle vilja att hela världens befolkning drack denna medicin för att få klarhet för livet, i livet men samtidigt är det nog inte alla som skulle klarar det!

Oftast kräks man, skakar, fryser, svettas, får diarre, upplever fruktansvärda saker, upplever fantastiska saker, gråter, skrattar, kan få nära döden upplevelser m.m.

Ingen som vet vad som kommer hända just dig och du kan heller inte styra vad som händer.

Bäst är att försöka släppa kontrollen och bara hänga med men det vill jag lova er inte alltid är så lätt.

Ayahuasca ger dig vad du behöver inte alltid vad du vill!

Ceremonin håller på i flera timmar. Medicinen kan kännas och hålla på i ca 8 timmar.

Detta är som ni förstår inget man ska ta på egenhand utan professionell hjälp av duktiga schamaner som jobbat med detta i generationer och kan hjälpa till vid behov att underlätta lite i vad som händer just dig!

Viktigt är också att hitta ett ställe och människor som är seriösa med detta.

Inte kul att hamna fel och tyvärr finns sådana ställen!


Att göra detta var det värsta, mest skrämmande och det bästa jag gjort och mer om det och min resa berättar jag nästa gång!

Ha en fin dag alla fina ❤️

#plantmedicin #Ayahuasca #schamaner #alternativmedicin #healing


444 views