top of page
  • Writer's pictureAngelica

Del 1. Vad är Ayahuasca

Updated: Oct 7, 2018

Vet att det är många som är nyfikna på att höra om min resa till Peru och till schamanerna i Amazonas djungel!


Det finns så mycket att berätta om detta och jag vet inte riktigt helt vart jag ska börja så kommer att ta allt från första början så ni förhoppningsvis förstår lättare!

Kommer dela upp det i flera avsnitt annars blir det alldeles för långa inlägg!


Med risk för att skrämma skiten ur er tänkte jag i detta inlägg att jag skulle försöka förklara för er vad Ayahuasca är!

Vilket var en av plantmedicinerna jag tog varannan dag i 3 veckor 😵


Ayahuasca är en kraftfull spiutell plant medicin från trakterna i Amazonas som har använts av shamaner i Peru, Colombia, Ecuador och Brasilien i hundratals och möjligen tusentals år.

Den är gjord av 2 eller fler växter som finns i Amazonas djungel.

Ayahuasca är en typ av ranka/lian (Banisteriopsis caapi) och den andra växten är oftast bladen på växten chakruna (Psychotria viridis), som innehåller DMT.


DMT är ett ämne som finns naturligt i våra kroppar.

Tallkottkörteln som även innom en del kulturer kallas för ”det tredje ögat” står för produktionen av kroppens egna DMT.

DMT är en flytande proteinmolekyl, denna molekyl frisätts vid behov av tallkottkörteln och den utsöndras kraftigt vid en så kallad nära döden upplevelse. Detta ämne bidrar till att vi får ett djupt intuitivt seende, vi ser framtid och vi ser dåtid. Medvetendet släpps fri från fysiska begränsningar och vi ser det vi annars inte ser.  Det har påvisats att det faktiskt händer något i hjärnan rent neurologiskt och biokemiskt, det är ingen inbillning eller någon hallucination utan det är högst verkligt. DMT är idag ett narkotikaklassat preparat som är förbjudet i Sverige, men är trots detta ett ämne som finns i överflöd i naturen och som det finns naturligt i allt levande på denna jord. DMT kallas även för “The spirit molecule”

Ämnet släpps även ut när vi sover och gör drömmarna levande inom oss. 


Tillbaka till hela brygden.

Ordet ayahuasca baserat på Quechua-språket översätts till ”själens vin" eller "andens vin"

Traditionellt har ayahuasca använts i olika sammanhang men mestadels som ett terapeutiskt verktyg för att diagnostisera och behandla sjukdom på flera nivåer, både fysiskt, emotionellt, mentalt och andligt!


En hel del problem kan lösas med hjälp av Ayahuasca och andra plantmediciner men inte helt utan sin egen vilja och engagemang för sitt eget helande.

Detta innebär en vilja att göra vad som krävs för att läka att ta en ärlig titt på sitt beteende, tro, sina eventuella negativa och oförutsedda tankemönster och vara villig att göra ändringar.


Jag skulle vilja att hela världens befolkning drack denna medicin för att få klarhet för livet, i livet men samtidigt är det nog inte alla som skulle klarar det!

Oftast kräks man, skakar, fryser, svettas, får diarre, upplever fruktansvärda saker, upplever fantastiska saker, gråter, skrattar, kan få nära döden upplevelser m.m.

Ingen som vet vad som kommer hända just dig och du kan heller inte styra vad som händer.

Bäst är att försöka släppa kontrollen och bara hänga med men det vill jag lova er inte alltid är så lätt.

Ayahuasca ger dig vad du behöver inte alltid vad du vill!

Ceremonin håller på i flera timmar. Medicinen kan kännas och hålla på i ca 8 timmar.

Detta är som ni förstår inget man ska ta på egenhand utan professionell hjälp av duktiga schamaner som jobbat med detta i generationer och kan hjälpa till vid behov att underlätta lite i vad som händer just dig!

Viktigt är också att hitta ett ställe och människor som är seriösa med detta.

Inte kul att hamna fel och tyvärr finns sådana ställen!


Att göra detta var det värsta, mest skrämmande och det bästa jag gjort och mer om det och min resa berättar jag nästa gång!

Ha en fin dag alla fina ❤️


621 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page