top of page
  • Writer's pictureAngelica

Två mest overkliga skrämmande dygn i mitt liv!


Hej alla fina🥰

Jag tänkte nu berätta om mina två senaste dygn, de två mest overkliga skrämmande dygn jag vart med om.😰


Jag har inte skrivit nått inlägg på väldigt väldigt länge då jag inte vart helt i form och inte haft någon lust eller ork.

Har ju skapat denna bloggen för att det ska vara kul att dela med mig av mina tankar, mina vägar mot bättre hälsa, resor och det mesta i livet. Men orken och lusten har inte funnits där så då har jag valt att lägga det åt sidan tills det kommer tillbaka, hoppas ni förstår😊🙏🏼

Jag har som jag skrivit tidigare haft urinvägsinfektion av och till sen i september då vi kom hem från USA.

Jag har försökt med allt till och med antibiotika som ni flesta vet jag inte helt gillar att ta 😬men det kommer tillbaka så snart jag slutat.

Har de sista månaderna tagit prover som säger att det är borta och att det inte finns bakterier men jag har ju känt att nått är fel, känslan finns där om än inte svidet så ett märkligt tryck och obehag.

Har även en myom på livmodern så läkarna mm tror det är det jag ev känt av. (Inte jag)

Hur som helst hände nu detta som jag vill berätta för er för att ni ska få en inblick hur det ser ut från en patiens synvinkel och vilket fantastiskt jobb all sjukhuspersonal i världens alla hörn gör och vilka bedrövliga val de kanske måste ta....


Det började egentligen i Lördags med hög feber och misstanke om njurbäckensinflammation, inte haft feber på 11år!

Fick antibiotika av läkarn och har sen varje dag bara ökad CRP för varje dag 12, 60, 80...

I tisdags var den uppe på 102 och min husläkare ringde sjukhuset för att bli inlagd då det inte vänder trots Antibiotika och febern gick upp och ner varannan timma 38,5-40.4😰

Febern gick inte heller ned med febernedsättande.

Då jag hade hög feber och lite hosta fick jag gå in i misstanke om corona vägen på sjukhuset 🙈


Utanför sjukhuset står Securitas vakter med munskydd vid alla ingångar och du kommer inte inte in om du inte har tid eller kommer akut, en och en får gå in och absolut inga anhöriga eller besökare!

Jag fick gå in i ambulans garaget där Sykehuset i Vestfold som ligger i vår grannby Tønsberg satt upp sina corona militärtält, mängder av gula och vitklädda rymdmänniskor gick omkring där inne och log med ögonen, det enda man kunde se genom skyddsglasögnen på deras annars totalt täckta kroppar.

Fick en säng att lägga mig på och sen kom de och tog galet mycket blodprov 🩸

Och så satte de in en sån där läskig sak i armen som de sedan skulle ge mig mediciner genom intravenöst, jag är gaaaalet mesig när det kommer till sånt men det gick bra.

Sen till Corona testet, fy fasen det var långt ifrån mysigt, en liknande lång mascara borste, titta upp, andas med munnen och in i näsan så långt så den kändes i halsen och med en lukt och känsla som inte var trevlig men det gick bra och ganska snabbt. Svaret skulle komma vid midnatt klockan var nu 13.00 🙈


Skulle ta ett kisseprov, de hade ordnat en stol med hål i på baksidan av tältet bakom ett skynke som var den provisoriska toaletten.

De bad hela tiden om ursäkt för hur situationen var pga allt overkligt.

Sen röntgen på lungorna.. bakom andra tältet, det kom en från röntgen inne i sjukhuset ner och mötte min ”säng” och min rymdsköterska vid en linje.

Röntgen kvinnans sida hade en grön skylt REN SIDA, vår sida hade en röd skyllt OREN SIDA. 😱

Det sattes en platta bakom min rygg och den stora röntgen på den rena sidan försökte pricka rätt från ett ganska stort avstånd.

Imponerad av deras kreativa lösningar ligger jag där och blir röntgad bakom ett militärtält i ett svin kallt betonggarage med rör mm i taken, så sjukt overkligt, går inte att ta in, det känns som ett krig och det är det ju på ett vis, ett världskrig mot ett virus 🦠 😰


Tillbaka in i tältet en doktor till kom och klämde, kände och lyssnade och miljoner frågor och med glimten i ögonen och så mycket humor i allt detta sjuka.

Där låg jag några timmar och såg och hörde saker man helst inte vill veta och se 🙈

De är så duktiga, håller humöret uppe, peppar varann, lugnar patienter, diskuterar hur de kan lösa problem, vad händer när resurserna är slut, skyddskläder när de tar slut, lösningar på minsta möjliga slösa, ambulanser täckta i plast invändigt som de får ta ut tvätta av plasta om igen innan nästa alarm, kommer in nya ambulanser och patienter hela tiden jag sänker medelåldern men finns även en del yngre och så mycket konstiga frågor de får svara på, en del frågor de inte har svaret på men så tålmodiga och trygga i sina röster ändå!

De sista veckorna har vart overkliga som de är, i butiker, på flygplatser på tv, i världen!

Men att komma så här nära öga mot öga på något vis var så galet skrämmande och jag låg där, kände mig så liten och grät, kände mig rädd men ändå så trygg!


Jag var självklart inte så prioriterad, vilket jag förstår gott och väl!

Hade gjort samma val själv, men valen kan ändå inte vara lätta för dem, alla som kommer dit mår ju inte bra och de vill ju inget hellre än att hjälpa alla!

När jag låg där och såg allt detta overkliga var det som om man var med i en hemsk framtidsfilm/krigsfilm eller en riktig jäkla mardröm.

Jag var bara i det tältet i ca 6 timmar, sjukvårdspersonal har och har haft huvudrollen varje dag flera timmar om dagen redan i flera veckor, knappt några pauser, ibland hinner de inte äta eller gå på toa. De jobbar övertid, deras semestrar är redan inställda, de jobbar även de helger de inte skulle. Hur länge orkar de?

De är ju också faktiskt vanliga människor!

De har också familjer och vänner!

De räknar med att toppen antagligen kommer i Maj😰


Den dagen jag var där var det lugnare än det varit tidigare, det är jag så tacksam för! Hoppas det håller i sig!

Det kanske det gör om vi jobbar för att minska spridningen genom att faktiskt stanna hemma i största möjliga mån!

Kanske är det det som gett effekt nu...

I Norge har vi ju faktiskt haft stränga order om att knappt gå ut, skolor och dagis stängda i två veckor och nu blev det förlängt till efter påsk.

Dagis är bara öppet för de barn som har föräldrar som jobbar inom vården.

Apotek mm har öppet men max 3 personer inne samtidigt och håll avstånd!

Kan det vara det som gett effekt? Jag hoppas det🙏🏼


Åter igen WOW va jag är imponerad av sjukvårdspersonal, vilket mod, vilka brutala situationer, så svåra beslut, beslut som de i många situationer inte har något svar på, i vissa lägen vet de inte vad de ska göra, så rädda även dem och samtidigt så vänliga och omhändertagande! Deras yrken är alltid hjältar men nu ännu mer! 🙏🏼♥️


Kl 18 fick jag ett isolerat rum och äntligen vatten och lite mat och värme 🙏🏼

Hade inte ens fått i mig frukost på morgonen, skulle bara till läkaren för nytt prov och sen hem igen med bara plånboken i fickan...trodde jag🙈😬

Och ingen fick komma med saker till mig heller, kanske om jag hamnade på infektionskliniken senare och inte corona kliniken.

Där på det isolerade rummet låg jag, så tyst, så kalt, så ensamt, en mobil med 20% ström och ingen laddare, frågade lite genant om det möjligtvis fanns en att låna att få in eller om de kunde ta min telefon ut men det gick tyvärr inte.

Då och då kom de supertrevliga rymdsjuksköterskorna in och bytte dropp antibiotikan och vätskan tog tempen och försökte få ned febern.

Jag försökte sova men det var omöjligt min monkeybrain vägrade va tyst, kändes som jag nästan blev galen!

Sekundvisaren på klockan i rummet var tyst men minutvisaren klickade till och shit va de minuterna gick långsamt 😕


Kl 23.09 öppnades dörren och in kom en vanligt klädd sjuksköterska, kom fram till sängen och log -Det var negativt Corona test! Skönt va?

Jag blev så glad och lättad 🙏🏼🥰

Och det var också en sån glädje att få se ett helt ansikte inte bara ögon som var det ända jag sett på 11 timmar.

Sån lättnad att få bekräftat att det inte var corona även om jag misstänkte att det inte var det, för även om jag inte träffat så många det sista och vi försökt hålla oss mest hemma har jag ju varit i butiken, samt veckan innan hos mina föräldrar och även Espens föräldrar.

Hade jag råkat smitta dem hade jag aldrig förlåtit mig själv!

Så snälla, vakna och fatta hur lätt detta smittar!

Även du som känner dig frisk kan du bära på det och smittas.

Även om du inte själv är rädd att få det tänk på de andra som är i riskgrupp och äldre, det kan va nån nära dig som dör pga din oansvarighet!

Jag tror dessvärre näst intill alla kommer få det men för att inte alla ska få det nästan samtidigt bör vi försöka sprida ut det så vi inte hamnar i samma situation som bland annat Italien. De själva ber ju nu till resten av världen, de önskar de tog sina beslut tidigare! 😢

Utsätt inte vårdpersonal för ännu mer press och otrevliga valbeslut, det finns inga garantier att det inte är du själv som hamnar där eller de du har närmst!

Stanna hemma och sluta gnäll över att du inte kan åka på hytta, åka på din semester, inställda fester, mindre kunder, dålig ekonomi, ja till och med ev konkurs...byt jobb med en sjukvårdspersonal i dagens läge en dag så så ändrar du dig nog!

Släpp egot!! 😬

Det finns hemskheter som krig, svält, orättvisor hela tiden men för många av oss är det på avstånd och även om vi tycker det är bedrövligt så drabbar det inte oss på samma sätt!

Denna situation vi är i nu sitter vi i ALLA samtidigt i hela världen på samma gång!

Antagligen för första gången sen spanska sjukan för exakt 100 år sedan.

Minskar vi spridningen med att hålla oss mest möjligt hemma kanske det går över fortare och snabbare så vi sedan kan kan hjälpas åt tillsammans att komma på fötter igen!


Det är så overkligt, spöklikt och hemskt det som händer men jag hoppas och tror att det kommer nått gott utav det tillslut! 🙏🏼♥️

Till och med vårdpersonalen tänker samma 😍

Världen, universum behövde väl en paus och den egoistiska mänskligheten får sig en läxa om vad som är viktigt och uppskatta det lilla och förhoppningsvis lära sig samarbeta och att vi allt och alla är lika♥️


Nu är jag hemma igen!

Hade det inte vart för corona och brist på platser hade jag behövt vara kvar några dagar till!

Proverna är fortfarande höga, febern pendlar och kniven i ryggen sitter kvar men de ser att jag svara på antibiotikan och nu får jag ha koll själv och fortsätta hemma med antibiotika och febernedsättning!

Blir jag minsta lilla sämre är det rätt in igen!

Varje tablett får en egen pratstund innan den slinker ned, att den ska hjälpa mig bli bra och att jag är tacksam över att den finns! 😂😂

Som många av er vet är jag ju inte så glad i skolmediciner och vill helst undvika ta dem och det gör jag så mycket jag kan men när det är såpass allvarligt som njurbäckensinflammation är det viktigt att ta skolmedicinen! Då behöver man antibiotika annars väntar döden runt hörnan då det snabbt kan bli till blodförgifning😰


Nu fokuserar jag på att bli frisk och när jag blivit det ska jag ta tag i att stötta upp kroppen igen.

Och hjälpa den bli bra från det antibiotikan tagit bort utöver inflammationen så jag inte får mer besvär av annat!


Kramar och kärlek till er alla och snälla var försiktiga, ni vill inte bli sjuka på nått sätt i dessa tider!!! ♥️♥️♥️♥️♥️

Och sist vill jag tacka ALL fantastisk personal på Tønsberg sjukhus och världens all sjukvårdspersonal för det fantastiska jobb ni gör och vågar!!! Ni var och är fantastiska på alla sätt 🙏🏼♥️😍

1,339 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page