My way of living

Hej och välkommen till min sida, hoppas ni kommer gilla den och att jag förhoppningsvis kan inspirera och sprida glädje och hälsa till så många som möjligt!

Önskar även att detta skrivande ska motivera mig ännu mer att leva efter vad som jag tycker är rätt för det är inte alltid så lätt!

Jag kommer skriva om hälsa, alternativ medicin, kost, träning, resor och om livet i allmänhet!

Angelica är mitt namn och jag är mamma, sambo, bonusmamma, dotter, syster och vän! Är egenföretagare men även anställd.

2014 fick jag diagnosen Rematroid Artrit och SLE.

2016 valde jag att sluta med skolmedicinen och gå den alternativa vägen. Jag har gjort en hel del på min läkande resa som jag kommer berätta mer om i mina inlägg. Bland annat en resa till Peru till Schamanerna i Amazonas djungel och intog deras plantmediciner.


Nu är kosten och tankarna min medicin!

Viktigt att poängtera är att detta är mitt sätt till bättre hälsa och har hjälpt mig! Alla är vi olika och tycker olika vad som är bra för oss och inte.

Alla gör som dem vill och om man väljer följa mina råd och tips är det på eget ansvar och inget jag kan garantera hjälpa även er.

Ibland måste man dock våga för att vinna!

Och om man väljer att kommentera gör det med en vänlig ton! 

Ska bli väldigt kul detta...

 
 
 

Contact

 
  • Angelica

Periodisk fasta

Godmorgon alla härliga!

Många av er har säkert redan hört talas om periodisk fasta men det är alltid bra med lite upprepning och för er som aldrig hört talas om detta hoppas jag ni någon gång kan ge det en chans för det är superbra för vår hälsa och våra kroppar!


Jag har hållt på med periodisk fasta i mer än ett år.

Det går till som så att man skippar frukosten!

Hua mig tänker många av er säker nu...det går aldrig, det är det viktigaste målet på hela dagen...det är sen gammalt! Jag förstår er tanke då jag var likadan förr, så fort jag vaknade ville jag äta min frukost!

Men tro mig, man vänjer sig ganska så snabbt!

Visst är det så att det också kan vara en väldigt mysig stund på morgonen med hela familjen med frukosten.

Men det är ok, någon gång ibland är det helt ok att äta frukost, man kan t.ex köra periodisk fasta på vardagarna och ta en mysig frukost alldeles själv eller ihop med andra på helgen.


För att försöka förklara det lite tydligare så kan man dela upp tiden man äter och då man fastar.

Alltså 8 timmar på dagen är det ok att äta och 16 timmar är det alltså fasta, så det som är så bra är att under större delen av fastan så sover man och tänker inte på om magen kurrar lika mycket som om det hade vart på dagen!

Så mellan 12-20 på dagen går det bra att äta och självklart som alltid annars är det bra att då äta nyttigt! Och mellan 20-12 så äter man ingenting.

Det går självklart bra att dricka vatten.

Det sägs att det är ok att dricka svart kaffe och te också under morgonen men detta skippar jag.

Men vet att många här drog en djup lättnads suck för kaffet är det många som inte kan va utan! Dock viktigt att inte ha socker och/eller mjölk i!


Vad ska då detta egentligen vara bra för undrar ni kanske?

Vi vet ju att våra fantastiska kroppar är fullt kapabla till att läka sig själva om vi bara ger den rätt verktyg och även forskning har visat att hälsofördelarna med fasta kommer redan efter 12 timmar då magen börjar att reparera sig själv.

Alltså cellerna i magen börjar repareas.🙌🏼


Om detta görs en längre tid kommer du även att få ett jämnare blodsocker och minska ditt sug. Fler hälsoeffekter är även lägre kolesterol, ökad energi, förebygger alzheimers, minskar inflammationer och mycket mer!


Så här kan en dag se ut:

12 Lunch

13-19 två mellanmål

19.30 middag


eller

12 lunch

13.30 mellanmål

17 middag

19.30 mellanmål


Det senare alternativet är det jag kör för det passar mest in med restan av gänget i huset. Sen bryter jag alltid fastan med ett stort glas färskpressad sellerijuice eller ett glas med en pressad citon med ljummet vatten i och väntar 20-30 minuter innan jag äter något.

Fasta är sedan gammalt bra för kroppen men för många klingar det dåligt.

Men det är kanske det äldsta och mest effektiva kostråd du kan tänka dig.

Tänk efter lite på ordet breakfast...break-fast man bryter fastan.

Gäller här bara att hålla ut lite längre, det tror jag ni klarar!

Hälsofördelarna kan alltså vara stora och fler och fler anmanar att fasta då och då eller just ha det som livsstil med periodisk fasta.

2016 tilldelades japanen Yoshinori Ohsumi Nobelpriset för forskning om autofagi.

Auto betyder själv. Fagi betyder äta. Autofagi innebär alltså att kroppen äter sig själv. När man fastar, kan kroppen smaska i sig energi från defekta celler.

Man kan alltså gå ner i vikt men framförallt så

hjälper det till att bli av med dåliga celler och det som inte är bra för kroppen.

Periodisk fasta ökar tillväxthormonerna i kroppen vilket leder till ökad fettförbränning och ökad muskelmassa.


Det finns ju de som inte bör göra periodisk fasta och det är de som

•Har eller har haft någon typ utav ätstörning •Om du har eller tidigare har haft en sjukdom eller ett osunt förhållande till mat kan fastan förvärra dina symtom och trigga igång gamla osunda tankar och beteenden.

•Är gravid •Har diabetes


En del har frågat mig hur det går att träna när man gör periodisk fasta och svaret är att det går hur fint som helst, oftast bättre och det stärker effekten även mer och hälper din kropp ännu mer till bättre hälsa!

Med detta önskar jag er en fin och härlig 2advents vecka och njut av allt som är runt omkring dig 💫💕🙏🏼❄️


#fasta #periodiskfasta #fettförbränning #healing #inflammationshämmande #sle #lupus #reumatism #rheumatoidarthritis #ledgångsreumatism #alternativmedicin #duärvadduäter #matsommedicin

32 views

My way of living

©2018 by My way of living. Proudly created with Wix.com